open-navfaktor-logo
search
Kongres Naše stranke
Kojović: Postigli smo ono što je malo ko mislio da je moguće
Na Kongresu Naše stranke (NS), koji se održava danas u Sarajevu, delegatima se obratio Predrag Kojović, čije je to posljednje obraćanje u svojstvu predsjednika.
04.09.2021. u 12:58
get url
text

Prisutnima je zahvalio na saradnji istakavši da mu je biti predsjednik Naše stranke bila dosad najveća ukazana čast, fokusirajući se na uspjehe koje je Naša stranka postigla.

- Radeći zajedno, vrijedno i pametno, parlamentarni smo na svim nivoima vlasti. Imamo preko 30 vijećnika, osam kantonalnih zastupnika, šest federalnih parlamentaraca, prisutni smo i u federalnom Domu naroda. U državnom parlamentu Naša stranka ima tri od 42 zastupnika. U opštini Centar načelnik je naš Srđan Mandić. Dogradonačelnica Sarajeva je naša Anja Margetić. Una Harčin i Zvjezdan Karadžin, naši ministri u Vladi Tuzlanskog kantona svojim radom svjetlaju obraz Naše stranke - kazao je Kojović.

VEZANI TEKST - Počeo Kongres Naše stranke, biraju novog predsjednika

Dodao je kako su ministrica Darja Softić-Kadenić, kao i njena prethodnica Lejla Brčić, svojim znanjem i radom pokazale šta se sve može uraditi kroz ministarstvo pravde, "resor za koji se skoro nije ni znalo da postoji do njihovog dolaska".

- I, naravno, na čelu sarajevske kantonalne vlade imamo našeg Edina Fortu, budućeg predsjednika Naše stranke. Naša stranka je po pozicijama u zakonodavnim i izvršnim organima jedna od nekoliko najjačih partija u državi - naveo je Kojović.

Kada je riječ o njegovom nasljedniku na mjestu predsjednika Naše stranke, Edinu Forti, Kojović pod njegovim liderstvom Našoj stranci, ali i BiH, prognozira svijetlu budućnost.

- Pred nama je nova etapa u našoj misiji mijenjanja naše zemlje. Uvjeren sam da će nas Forto i njegov tim povesti u uspjehe o kojima sada možda ni ne sanjamo. Naravno, ni Forto ni njegov tim to neće moći bez vas. Zato vas pozivam da opet budemo najjači tim i da zajedno pod njegovim vodstvom krenemo u odlučnu političku bitku 2022 - riječi su dosadašnjeg predsjednika NS-a.

Što se tiče Kojovićevog daljnjeg angažmana u Našoj stranci, kaže da ostaje u prvim redovima i kao državni parlamentarac, ali i kao neko ko je svojim iskustvom spreman u svakom trenutku pomoći budućem rukovodstvu da prevlada sve izazove na koje budu nailazili.

Na Kongresu će danas, također, biti usvojena i Programska deklaracija Naše stranke, kao i glasanje delegata Kongresa za novog predsjednika, saopćeno je iz ove stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.