open-navfaktor-logo
search
Pokop Sarajevo
Koliko košta grobno mjesto na Vlakovu?
Cijena grobnog mjesta na Vlakovu ostala je ista, potvrdili su nam u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeće Pokop Sarajevo.
21.05.2022. u 21:34
get url
text
Groblje Vlakovo

- Kupovina zemljišne parcele se može izvršiti samo na groblju Vlakovo i to na parceli predviđenoj za redovne ukope. Cijena zemljišta sa uračunatom godišnjom naknadom iznosi 1.170,50 maraka – kazala je glasnogovornica Pokopa Najda Beširević-Vranić.

Kupovina grobnog mjesta sa nišanom i sa uračunatom godišnjom naknadom na Vlakovu iznosi 4.592,80 maraka, dok je kupovina grobnog mjesta sa izgrađenim spomenikom i uračunatom godišnjom naknadom 5.283,80 maraka. Ovo su samo cijene za grobno mjesto sa nišanima ili spomenikom uz to se dodaju troškovi za vjerske obrede prilikom ukopa i to je u nadležnosti vjerskih zajednica. Navedene cijene su iste već niz godina i nije došlo ni do kakvih poskupljenja, dodaje naša sagovornica.

Godišnja naknada za održavanje grobnog mjesta iznosi 8,50 maraka i ni ova usluga Pokopa nije poskupjela.

- Groblje Bare i niti jedno groblje Koševske doline, a kojoj pripadaju groblja Lav, Stadion, Sv. Josip, Sv. Marko, Sv. Mihovil, Sv. Arhangeli Georgije i Gavrilo, nema raspoloživih mjesta za sahrane – ističe Najda Beširević-Vranić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.