open-navfaktor-logo
search
Predizborne aktivnosti
Komšić: Građanska država nije iluzija nego alternativa lopovima i neprijateljima koji žele uništiti BiH
Skupom u Jelahu koalicija "Željko Komšić za građansku državu" nastavila je predizborne aktivnosti.
25.09.2022. u 18:27
get url
text

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obraćajući se skupu kazao je da u Bosni i Hercegovini kao jedina dilema ne smije postojati to kako udovoljiti Čoviću i Dodiku. 

Istakao je da se više ne može čekati šta će oni da urade, nego da se mora preći u političku ofanzivu, te da je to moguće jedino na građanskom političkom konceptu koji nudi jednakost među svim građanima Bosne i Hercegovine, a ne prilagođavanje i udovoljavanje politikama koje hoće da unište državu.

Kazao je da je primjedba o tome kako je građanska država iluzija znači da smo osuđeni na to da čekamo da se promjene političke okolnosti u Evropi pa da Dodik odnesu komad zemlje ili da Čović ogradi tzv. Herceg Bosnu. Stoga se mora preuzeti politička ofanziva te je građanska jedina alternativa politikama koje žele uništiti BiH.

Istakao je da ideja građanske država nije usmjerena protiv bilo kojeg naroda ili pojedinca, nego protiv onih koji su se nakrali ali onih koji to nisu ali se nadaju da će se nakrasti.

Komšić je poručio da realizacija ideje građanske države ne ovisi o njemu samom nego od volje građana, navodeći da ga životno iskustvo uči da je to jedini izlaz za Bosnu i Hercegovinu, te da ako ne krenemo u tome pravcu može se desiti sve ono protiv čega su se građani Bosne i Hercegovine borili.

Naveo je da smo se dužni boriti za domovinu zbog svih onih koji su za nju dali glavu, zbog majki koje oplakuju djecu, jer druge domovine nemamo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.