open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Komšić odgovorio: Milanović neće dočekati da pošalje vojsku u BiH, što su kao vojska dolazili, dolazili su
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i kandidat koalicije "Željko Komšić za građansku državu", danas je o politikama koalicije razgovarao sa građanima Doboj -juga, Žepča i Zavidovića.
16.09.2022. u 20:58
get url
text

Kako je saopćeno iz Demokratske fronte, Komšić je kazao kako je pokrenuo inicijativu "Milion ljudi za građansku državu", te ocijenio da je građani širom Bosne i Hercegovine sa naročitim odobravanjem prihvataju jer je riječ o ciljevima svih onih koji su se borili i bore za državu Bosnu i Hercegovinu.

VEZANI TEKST - Milanović po svom: Hrvatska će ići u misiju u BiH, NATO-u je bolje da se ne suprotstavlja

Govoreći o ishodu političkih dešavanja koja se tiču izmjena Izbornog zakona BiH, Komšić je istakao da je visoki predstavnik Christian Schmidt zaista namjeravao nametnuti izmjene Izbornog zakona, na etničkom principu, a u korist HDZ-a, ali su se građani suprotstavili tome na protestima pred OHR-om.

Komšić je izrazio i zabrinutost zbog činjenice da druge probosanske stranke, tokom predizborne kampanje uglavnom zaboravljaju građanima predstaviti svoje političke ideje, te da nude međusobno optuživanje, što nije dobro u trenutku kada se prijeti narušavanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Odgovarajući na pitanja građana u vezi s porukama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o tome da će kroz misiju EUFOR-a poslati vojsku Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Komšić je kazao da Milanović to neće nikada dočekati, te da su vrata Bosne i Hercegovine po tome pitanju zatvorena.

- Što su kao vojska dolazili, dolazili su - poručio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.