open-navfaktor-logo
search
Uoči sjednice GV Sarajevo
Konaković: Dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića
Elmedin Konaković uoči današnjeg nastavka sjednice Gradskog vijeća Sarajeva naveo je da je dobro što je "genetski predodređeni" Jasmin Ademović odabran kao kandidat za predsjedavajućeg GV.
26.03.2021. u 09:03
get url
text

U postu na svome Facebook profilu Konaković je istakao da je Kemal Ademović jedan od najmoralnijih i najčasnijih ljudi koje je upoznao i sigurno najhrabriji. Dodao je da mu rijetko sam priča o ratnim podvizima te da o tim događajima sluša od njegovih saboraca.

- Kad je Jasmin stigao kao prijedlog općinske organizacije za listu, Kemal je došao lično meni i rekao da on na listu neće. Trebao je biti nosilac, rekao je da neće ako ide Jasmin, nije red da idu obojica. Zbog Jasminove kandidature odbio je sve druge funkcije u Vladi, ustanovama, institucijama. Nijednu marku ne zaradi u javnom sektoru - napisao je Konaković i dodao: 

- Znate li za jedan sličan primjer u BiH? Da je visoki funkcioner neke stranke rekao: "Ako ide moje dijete, brat, sestra, supruga, otac, na neku funkciju ili listu, ja se povlačim"? Tog čovjeka optužujete za nepotizam? Narod i pravda je usvojio principe izbora za rukovodstva vijeća i gradske vijećnike. Kriterij je bio broj glasova u svakoj općini i nacionalna struktura.

Konaković naglašava da je Jasmin Ademović u Centru na listi NiP-a imao drugi rezultat, više od 1.000 ličnih glasova, ukupno peti rezultat od više od 600 kandidata sa svih lista.

- Nama se prigovara nepotizam, želja za funkcijama, a naši partneri i cijela javnost zna da smo u ovoj koaliciji prepuštali funkcije koje nam pripadaju, pravili kompromise u ime konačnog cilja. Šta nam znači Jasminov izbor? I tu, a i sve druge funkcije smo mi spremni napustiti zbog višeg cilja. Trenutno nam je viši cilj izbor Bogićevića za gradonačelnika. Trenutno nam je viši cilj da Skaka ne bude gradonačelnik i da se izvrši revizija poslovanja protekle četiri godine. Trenutno nam je viši cilj da kompromitovani Srdić ne bude izabran i na taj nacin definitivno spriječi izbor Bogićevića, a omogući Skaki šansu za novi mandat. Trenutno nam je viši cilj da kroz taj proces prođe neko hrabar, neko ko može izdržati ovakav nasrtaj korumpirane hobotnice. I zato je dobro da smo odabrali genetski predodređenog Ademovića. Za još jednu važnu bitku - naveo je Konaković.

Dodao je da NiP u GV ima tri Bošnjaka koja su mogla na tu funkciju.

- I moja i njegova i sve druge funkcije NiP-ovaca su vam na raspolaganju za više ciljeve, al' nikad za ciljeve skaka, srdića, dodika-mehičevića, bibera, hadžibajrića... - zaključio je Konaković.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.