open-navfaktor-logo
search
Prijedlog memoranduma
Korak ka ukidanju viza bh. državljanima za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je utvrdilo Prijedlog memoranduma o razumijevanju s Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata o uzajamnom izuzeću od zahtjeva za ulaznu vizu. 
18.10.2023. u 15:25
get url
text
Dubai
Dubai

VEZANI TEKST - Privremeno ukidanje viza turistima iz Saudijske Arabije traženo i prije, HDZ bio protiv: Šta se sada promijenilo?

Ovim će državljani Bosne i Hercegovine biti oslobođeni viza za ulazak u UAE, što će, kako je saopćeno iz Vijeća ministara, značiti jednostavnije i jeftinije putovanje bh. građana, turističko ili poslovno. 

- Zaključivanjem ovog memoranduma državljani Bosne i Hercegovine će biti izuzeti od obveze pribavljanja vize za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje mogu boraviti do 90 dana u bilo kojem periodu оd 180 dana - saopćili su iz Vijeća ministara.

Na isti način su još ranije državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata oslobođeni pribavljanja viza za ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriju Bosne i Hercegovine. To je potvrđeno i ovim memorandumom. 

- Prijedlog memoranduma, s Prijedlogom osnova za njegovo zaključivanje i prijedlogom zа odobravanje njegove privremene primjene, bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar vanjskih poslova - saopćili su iz Vijeća ministara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.