open-navfaktor-logo
search
Mašine počinju raditi
Kreće izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru, Grad dao posao Heringu
Predsjedavajući Gradskoj vijeća Grada Mostara Salem Marić izjavio je za Faktor da će sutra ili najkasnije prekosutra biti potpisan ugovor sa izvođačem radova u iznosu od oko 11 miliona KM, nakon čega će početi radovi na izgradnji dugoočekivanog olimpijskog bazena u Mostaru.
04.09.2023. u 15:54
get url
text

VEZANI TEKST - Grad Mostar: Intenzivno radimo na projektu izgradnje bazena

Samo jedan izvođač prijavio se za izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru koji će se graditi na lokciji Južni logor.

Na tender se prijavila hercegovačka firma Hering, a rok žalbe bio je do kraja augusta, tako da se uvođenje izvođača u posao očekuje ovog mjeseca. Rok za izvođenje radova počinje najkasnije 30 dana od dana obostranog potpisa ugovora.

- Budući da se samo jedna firma prijavila, nije se imao ko žaliti. Nakon što potpišemo ugovor, mašine će početi raditi. Do izvođača je koliko će mu trebati da pripremi gradilište – kazao nam je Marić.

Mostar se često nalazio na meti kritika svaki put nakon što se mostarska plivačica Lana Pudar okiti novim medaljama i rekordima jer se izgradnja bazena ne vidi. Federalni i gradski dužnosnici pred izbore su se fotografisali na mjestu gradnje bazena s bagerima, ali na terenu se nije ništa radilo.

VEZANI TEKST - Hrvati polupali lončiće: Mostar nema olimpijski bazen, ali Lana Pudar nije plivala u plasteniku

Vlada Federacije BiH na čelu sa tadašnjim premijerom Fadilom Novalićem je za olimpijski bazen u Mostaru izdvojila 8.000.000 KM. U okviru prve faze radova trebao bi biti izgrađen glavni objekt bazena. Također, ova faza se sastoji i od izgradnje dijela radova hotela koji su funkcionalno dio bazena, kao i izgradnje samih konstrukcija bazena unutar zgrade glavnog objekta, pokrivanje objekta i zatvaranje objekta fasadom.

Maksimalni rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a minimalni 18 mjeseci.

{$galerijaFotografija}

bazen-mostar9.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.