open-navfaktor-logo
search
Usora
Krišto: Na temeljima zajedništva i jednakopravnosti gradimo svima bolji život u BiH
Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH održan je večeras u Usori.
26.09.2022. u 21:24
get url
text
Krišto, Čović

Kako je saopćeno, sve okupljene, stranačke kolege, kandidate i nosioce listi u ime domaćina pozdravio je Zlatko Jelić, dopredsjednik OO HDZ BiH Usora i kandidat na lisit za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. Jelić je pozdravio posebno Borjanu Krišto, zajedničku kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, istaknula je važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, posebno hrvatskog naroda. Krišto je naglasila glavne tačke Programa za Opće izbore u BiH, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Također, izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim nivoima vlasti u BiH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

- Na predstojećim izborima 2. oktobra pokazat ćemo pobjedničku snagu koja će osigurati našu ustavnu jednakopravnost sa druga dva konstitutivna naroda u BiH, osigurat naše političko predstavljanje, te ostvariti sve one programske ciljeve koje smo zacrtali - istaknula je Krišto i dodala:

- U zajedništvu pokažimo odgovornost za budućnost, pri čemu ćemo osigurati i razvijati dimenzije napretka, ekonomskog rasta i razvoja u svakom smislu na svim područjima u BiH. Na temeljima zajedništva i jednakopravnosti gradimo svima bolji život u BiH.

Ivo Tadić, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona kazao je, kako obilaskom svih općina ovih dana hrvatski dužnosnici pokušavaju ukazati na važnost predstojećih izbora za Hrvate unutar ovog kantona. Istaknuo je, kako ovi izbori nisu bitni samo zbog Skupštine.

- Izborni sistem je takav da se iz kantona biraju zastupnici u Dom naroda koji je ključno mjesto gdje Hrvati mogu zaustaviti sve one opcije, podvale, majorizaciju i zakonska rješenja koja bi nas izbrisala kao konstitutivni narod - poručio je Tadić.

O važnosti podrške kandidatima HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH na skupu je govorio Josip Martić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH. Istaknuo je i kako svi izabrani legitimni dužnosnici HDZ-a BiH kontinuirano provode infrastrukturne projekte, koji za cilj imaju kvalitetniji život svih stanovnika u FBiH pa i u Usori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.