open-navfaktor-logo
search
Stav SDA
Krize će nestati kada Dodik nestane s političke scene
Izjava predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da će krize nestati kada nestane BiH, ukazuje da Dodik sve dublje tone u opasne  političke iluzije.
20.02.2020. u 14:18
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik nakon sastanka: Dali smo upute, neke Srbe nismo ni zvali jer su nanijeli štetu RS-u

Njegovi svađalački odgovori na vrlo jasne i odlučne poruke međunarodne zajednice i garanata Dejtonskog sporazuma, pokazuju da je Dodik spreman da bosanske Srbe ponovo odvede u politički konflikt sa najvećim svjetskim silama i u stanje političke i ekonomske izolacije. 

Bosanskohercegovačka javnost vrlo dobro pamti da su u takvim konfliktima lideri bosanskih Srba uvijek izvlačili deblji kraj, ali i da su nažalost povlačili za sobom u stanje izolacije i nazatka i sve građane u entitetu RS.

Uzimajući u obzir ono što je jasno svima, osim samom Dodiku – da je on već decniju glavni generator političke krize, jedina je istina da će krize nestati kada on i SNSD odu sa političke scene u Bosni i Hercegovini. 

Bosne i Hercegovine će sigurno biti, a samo je pitanje vremena do kada ćemo se sjećati Milorada Dodika i SNSD-a - navodi se u saopćenja SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.