open-navfaktor-logo
search
Pokreće inicijativu
Lana Prlić o imenovanju Zornića: Damir Mašić i Adnan Korić trebaju podnijeti ostavke
Dodala je da će na sjednici Predsjedništva SDP-a tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su, kako je kazala, oni odgovorni za ovaj propust
25.09.2019. u 15:07
get url
text

Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić je, povodom informacije da je novi direktor KJKP Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđivan zbog odgovornosti za ratne zločine, kazala da takve osobe ne mogu i ne smiju obavljati javne pozicije.

- Reagirala sam i kada je bilo riječ i o članovima moje porodice. Zato smatram da imenovanje osuđenog ratnog zločinca u ime SDP-a u Kantonu Sarajevo je nedopustivo i sramotno. Za to nije odgovoran imenovani, već predsjednik organizacije i kadrovska komisija koja je znala i morala znati za ovu informaciju – kazala je Prlić.

Dodala je da će na sjednici Predsjedništva SDP-a tražiti da Damir Mašić i Adnan Korić podnesu ostavke jer su, kako je kazala, oni odgovorni za ovaj propust.

- Ovim su direktno narušili ugled partije, svakog člana i svakog socijaldemokrate. U svoje lično ime i u ime SDP-a želim se izvinuti javnosti zbog svega što je ova odluka proizvela. Od Vlade Kantona Sarajevo očekujem brzu smjenu Envera Zornića – zaključila je Prlić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.