open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Lemezan odgovorio Bečareviću: Čudno je vrijeme u kojem čuvari ratnih biblioteka smiju prozivati borce Armije BiH
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan demantovao je navode koje je u vezi sa zapošljavanjem Lemezanovog oca iznio ministar komunalne privrede KS Almir Bečarević.
10.10.2023. u 15:01
get url
text

- Moje jučerašnje gostovanje na Hayat TV je očito jako uznemirilo odlazećeg ministra. Očito je da ono što sam rekao, a to je da on dramu pravi jer je obećao svojoj ljubavnici sačuvati direktorsku fotelju i da se plaši arbitraže u Cirihu, koja će potvrditi koliko je štete nanio našoj državi suština i da sam pogodio u sridu.

Trenutno vlada neko čudno vrijeme, toliko čudno da čuvari ratnih biblioteka smiju prozivati borce Armije BiH. Da su barem tako bili hrabri u ratu. Istina je da je moj otac bio zaposlen u JU Terapijska zajednica KS po programu za demobilisane borce Službe za zapošljavanje KS. Zaposlenje se desilo dvije i po godine prije mog izbora u Skupštinu KS - naveo je Lemezan i nastavio:

- Moj otac, demobilisani borac, tada valjda nije smio aplicirati za posao nigdje u javnom sektoru (iako ima više od 20.000 zaposlenih u sektoru KS) za plaću ispod prosječne, jer ima ambicioznog sina koji će možda nekada biti zastupnik u Skupštini KS. Ali zato čuvari ratnih biblioteke mogu biti direktori, ministri i njihove ljubavnice također i imati milionsku imovinu. 

Lemezan ističe da sve što je naveo u saopćenju odlazeći ministar je totalna laž, "jer moj otac u pomenutoj ustanovi ne radi već nekoliko mjeseci i trenutno je nezaposlen!". Također, dodaje, za ove tvrdnje posjeduje dokumente koje će, kaže, rado dostaviti svim zainteresovanim organima. 

VEZANI TEKST - Bečarević o budućoj koaliciji: Kako je zaposlen otac Redže Lemezana i ko će pokrivati direktora Sarajevogasa

- Odlazeći ministar je u panici, jer neće moći napraviti kriminal koji je planirao i rado će ga sin demobilisamog borca u tome spriječiti. Moj otac je branio državu na ratnoj liniji, a ja ću je  braniti u parlamentu od raznoraznih hoštaplera poput Vas. I još nešto, da sam htio da trgujem pozicijama, trgovao bih sa Strankom za BiH čiji su predstavnici nam nudili pet ministarstava u cilju pravljenja nove skupštinske većine. 

Ministre Bečareviću, dirajući u moju porodicu pokušavate biti hrabri, ali ustvari pokazujete svoju slabost. I naredni put kada kukavice poput Vas pomenu borce Armije BiH, imate obavezu da ustanete - zaključio je Redžo Lemezan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.