open-navfaktor-logo
search
Ministar MUP-a RS-a
Lukač: Bošnjaci se popisuju u skladu sa zakonom, EUFOR malo pretjeruje
Ministar unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Dragan Lukač kazao je da je laž da se popisuju Bošnjaci koji službuju u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.
18.03.2022. u 08:38
get url
text

- Sada se pokušava napraviti priča da se popisuju pripadnici Oružanih snaga i to bošnjačke nacionalnosti. Bio je konkretan slučaj u Bratuncu, gdje je naš vođa sektora, inače Bošnjak, prozvao dva pripadnika Oružanih snaga, takođe Bošnjaka, upravo iz tih razloga, da bi napravio evidenciju na sigurnosnom sektoru, u skladu sa pravilnikom i načinu na koji rade sve policije, pa i policija Federacije BiH - kazao je Lukač za RTRS.

Dodao je da su to redovne policijske aktivnosti i osvrnuo se i na povećano prisustvo EUFOR-a u gradovima BiH.

- Oni svakako treba da budu stabilizacione snage, što i jeste njihov mandat i da u tom smjeru to tako i izgleda. Ali svakako da ne treba da bude pretjerana njihova prisutnost na našim ulicama i gradovima, gdje građani, htjeli to ili ne, razmišljaju o tome kada vide naoružane ljude, još strane vojnike, šta oni tu rade i da li će nešto da se desi ili se dešava nešto za šta građani ne znaju - naglasio je Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.