open-navfaktor-logo
search
Akcija radnika BH Telecoma
Mališani povratničkih mjesta kod Zvornika predstojeću zimu dočekat će u toploj obući
Petnaesti put zaredom radnici kompanije BH Telecoma, Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Generalne i Direkcije Sarajevo, toplom zimskom obućom, školskim priborom i slatkišima i ove godine obradovali su 80 mališana, uglavnom osnovaca, u Gornjoj i Donjoj Kamenica, Brdima te još nekim povratničkim naseljima kod Zvornika u entitetu RS.
20.10.2023. u 14:04
get url
text

Tradicionalnoj humanitarnoj akciji, koja bi sasvim sigurno mogla biti primjer svim kolektivima u našoj zemlji da i oni nešto slično organiziraju, i ove godine odazvao se veliki broj radnika kompanije.

- Mi smo prije nekoliko godina istim ovim povodom bili u Kamenici i opet smo se odlučili za ovaj povratnički kraj, jer puno je djece, ove godine imali smo i nekoliko beba, što me je posebno obradovalo. Da se ponovo vratimo opredijelilo nas je i to što taj povratnički kraj zaista ima ljudi koji su slabijeg imovinskog stanja. Zbog toga smo ponijeli i nekoliko paketa odjeće koja će biti podijeljena onim akoji je trebaju - kaže Kasim Pita, predsjednik JOB-a BH Telecom Direkcija Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Ističe kako ih je i ovog puta u humanoj akciji podržala kompanija BH Telecom, dajući na uslugu vozila, ali i osiguravajući poklone djeci koji su sadržavali majice, školski pribor i slatkiše.

- Ove godine Udruženje Dobro.ba mališanima je osiguralo sportske rekvizite, poput stola za stoni tenis, koš, lopte..., ali i odjeću - dodao je Pita.

Osim mališana Kamenice, ove godine radnici BH Telecoma osigurali su i 22 para zimske obuće za mališane iz povratničkih naselja u višegradskoj regiji, od Ustiprače do Dobruna.

kamenica1.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.