open-navfaktor-logo
search
Navode da je relativizirao genocid
MC Srebrenica traži očitovanje iranske ambasade u BiH zbog izjava iranskog ambasadora u Srbiji
AUTOR: Anadolija
19.04.2024. u 15:35
get url
text
Rašid Hasan Pur Baei
Rašid Hasan Pur Baei
FOTO: Screenshot/K1 Televizija
Memorijalni centar Srebrenica traži hitno javno očitovanje Ambasade Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini o relativizaciji zločina genocida u Srebrenici kroz izjave ambasadora Irana u Srbiji Rašida Hasana Pura Baeia.
Ambasador Irana u Beogradu je u gostovanju lokalnoj TV-stanici u Srbiji rekao kako je u Srebrenici izvršen zločin koji Srbija priznaje.
- Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda - rekao je ambasador Pur Baei, prenosi srbijanski mediji.
Iranski ambasador u Srbiji je kazao da je "predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog apsolutno s političkim namjerama i ciljevima".
- Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primjenjivati na mnogim mjestima. Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizuje bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima - rekao je Pur Baei.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.