open-navfaktor-logo
search
Bliži se ramazan
"Merhamet" Mostar: Podijeljeno 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima
Od početka krize, izazvane epidemijom koronavirusa u Bosni i Hercegovini, Regionalni odbor "Merhameta" Mostar ni u jednom momentu nije zanemario svoje korisnike, s posebnim naglaskom na sredine, gradove i općine u kojima živi povratnička populacija.  
20.04.2020. u 15:24
get url
text

Da je Merhamet uvijek tu kad zatreba, vidljivo je iz aktivnosti i akcija koje su poduzete u posljednjih mjesec dana. Naime, direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar Midhad Mita Brkan je kazao da je podijeljeno više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Akcije su provedene u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Tomislavgradu/Duvnu, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Trebinju i Prozoru. No, nemaju namjeru stati, dodaje Brkan, akcije Merhameta će biti nastavljene istim ili pojačanim intenzitetom.

- Osim socijalno ugroženih osoba, korisnici pomoći Merhameta su i naši povratnici. Imamo obavezu da se o njima brinemo i staramo. Paketi pomoći otpremljeni su u Tomislavgrad/Duvno i Trebinje, dvije najudaljenije tačke koje pokriva Regionalni odbor Merhameta Mostar - govori Brkan.

Uz pakete, podijeljene su i znatne količine hurmi u svim nabrojanim općinama i gradovima. Napominje da će Neum, Nevesinje, Ljubinje, Bileća i Gacko će, također, biti obuhvaćeni u narednim akcijama. Pojačane aktivnosti bit će i tokom predstojećeg mubarek mjeseca ramazana.

- U toku je akcija pripreme iftarskih somuna, tako da ćemo spremni dočekati ramazan - naglasio je Brkan. Pozivaju sve koji mogu i žele da podrže rad Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar i da sami, svojim doprinosom, neposredno učestvuju u njihovim aktivnostima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.