open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Mešalić pustio snimak na kojem Žuljević kaže da će glasati za listu kandidata, a glasao je za Vukoju
AUTOR: Am. S.
28.05.2024. u 22:00
get url
text
Zastupnički dom FBiH
Zastupnički dom FBiH
Višesatna rasprava traje u federalnom Zastupničkom domu o imenovanju Marina Vukoje za sudiju u Ustavni sud Bosne i Hercegovine.
SDP-ov zastupnik Aner Žuljević javio se za riječ te kazao da sve za šta je kritikovana Trojka, zapravo su počeli DF-a i SDA.
- Oni su osmislili javni poziv, definisali uslove, otvorili prijave, rekli da je on pravnik visokih moralnih vrijednosti i proslijedili kandidate na intervju. Druga stvar, nastavilo se u ovom mandatu kako se nastavilo. Za razliku od vas, ja neću optužiti kolege da su radili išta nezakonito - rekao je on, između ostalog.
Obratio se i direktno Mahiru Mešaliću (DF).
- Ti kolega Mešaliću nećeš još dugo postojati što se tiče politike na ovaj način iznoseći neistine. Nažalost, ima neko ko će imati snage da odgovori - naveo je.
Mešalić mu je replicirao navodeći kako je netačno sve što je rekao te je pustio tonski snimak sa konferenciej za medije u Parlamentu FBiH koji je nastao 6. jula. U tonskom snimku Žuljević je govori kako je jasno rekao da je njegov stav da će glasati da se listu kandidata uputi u Parlament.
- Nemam ja kolegu šta, čovjek je hodajuća neistina. Radite li vi sad ovo da bi mi bili sinhronizirani s Dodikom? I to je teza koje se može postaviti. Ima puno opasniji stvari u ovom momentu u neizboru sudije nego izboru. Idemo li mi tako na mlin Dodiku - upitao je Žuljević.
Dobio je i odgovor.
- Ja znam da je Vama teško gospodine Žuljeviću. Pošto govori sve ove neistine koje iznosi moram napomenuti da mi nismo rekli da Ustavni sud treba biti nepopumnjen. Mi smo tražili samo ono što je kolega Žuljević tražio prije nekoli mjeseci, da bude liste.
Kakav Dodik, kakvi bakrači? Vi isporučujete Dodiku i Čoviću polugu u Ustavnom sudu - govori Mešalić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.