open-navfaktor-logo
search
Zastupnik DF-a
Mešalić: SDP pokušao spriječiti nabavku policijske opreme u TK, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke
Zastupnik Demokratske fronte (DF) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Mahir Mešalić na Facebooku je objavio da je Socijaldemokratska partije (SDP) u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK), pokušala smanjiti iznos sredstava namijenjen za opremanje kantonalnog MUP-a.
10.01.2023. u 15:45
get url
text

- Klub SDP-a na posljednjoj sjednici Skupštine TK je pokušao amandmanom na budžet TK da spriječi nabavku policijske opreme za MUP TK u vidu dugih cijevi i oklopnih vozila u iznosu od 3.600,000 KM. Možda bi i prošlo, ali su zaboravili da ovdje nema Osmorke tako da se razoružanje MUP-a TK neće desiti - napisao je Mešalić.

Sve dok se na paradi MUP-a RS izlaže najmodernije oružje i dok HDZ koči nabavke za MUP FBiH, istakao je on, mi na Tuzlanskom kantonu smo opredjeljeni da MUP TK bude najopremljeniji i u stanju da uvijek odbrani građane TK i Bosne i Hercegovine

- Samo za iduću godinu Uprava policije TK će imati 14.760.000 KM na raspolaganju te profesionalci i policajci koji vode Upravu policije TK će odlučiti o prioritetima. Nema mjesta za kompromis i naivnost - zaključio je Mešalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.