open-navfaktor-logo
search
Napad kod Višegrada
Ministar Hurtić: Očekujem od policije i pravosuđa u RS-u da pronađu i kazne napadače na povratnike
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, najoštrije je osudio brutalni napad na Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u naselje Omeragići kod Višegrada, koji se dogodio prvog dana ramazana.
25.03.2023. u 12:34
get url
text

- Očekujem od nadležnih policijskih i pravosudnih institucija u entitetu Republika Srpka, da u što kraćem roku uhapse i procesuiraju napadača ili više njih, te da se rasvijetle sve okolnosti ovog stravičnog događaja, koji je šokirao cijelu Bosnu i Hercegovinu.

S obzirom na specifičnost ovog brutalnog razbojništva, koje obiluje nasiljem, maltretiranjem i mučenjem starih ljudi, i koje već sada ima mnogostruke posljedice, posebno jer se desio nad povratnicima i na početku ramazana, očekujem od svih relevantnih političkih aktera da se jasno distanciraju i osude ovaj zločin.

Uvjeren sam da će se vrijedni djed Fadil i nena Ajša, žrtve ovog kukavičkog čina, što prije oporaviti i vratiti u svoj dom u Omeragićima, gdje nakon povratka žive već 22 godine od svoga rada.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i ja lično, stojimo na raspolaganju za svaku vrstu pomoći bračnom paru Memišević - navodi se u reakciji ministra Hurtića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.