open-navfaktor-logo
search
Nabavke
Ministarstvo finansija RS-a kupuje limuzinu, žele čak i senzore i kameru za parkiranje
Ministarstvo finansija Republike Srpske objavilo je tender za kupovinu limuzine za 95.940 KM, a sredstva su predvidjeli iz kapitalnih ulaganja.
15.08.2021. u 08:18
get url
text

Tender je objavljen 12. augusta na Portalu javnih nabavki.

- Sredstava za predmetnu nabavku predviđena su Odlukom o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava za kapitalna ulaganja, sa pozicije 511300 – Izdaci za nabavku postrojenja i opreme u iznosu od 95.000 KM sa uračunatim PDV-om – piše u tenderu za nabavku službenog vozila za potrebe Ministarstva finansija RS-a.

Na Portalu javnih nabavki ne objavljuju detalje iz tenderske dokumentacije, ali je portal Buka objavio neke od njih.

Prema pisanju ovog portala, Ministarstvo finansija RS-a, na čijem je čelu ministrica Zora Vidović, traži dizel sa automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove.

Vozilo treba imati i grijanje prednjih i zadnjih sjedišta, električno otvaranje i zatvaranje prtljažnika, samozatamljujuće unutrašnje ogledalo, bočne zračne jastuke i zračne zavjese naprijed i nazad, kao i zračni jastuk za koljeno vozača.

Traži se da auto ima radarsko skeniranje ispred vozila, upozorenje za nadolazeću prepreku, ali i senzore za parkiranje naprijed i nazad, zadnju kameru za parkiranje, pomoć pri kretanju u brdu...što jednom profesionalnom vozaču ne bi trebalo biti potrebno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.