open-navfaktor-logo
search
Snimio spot, imao koncert
Mirela Džehverović objasnila zašto bi za Našu stranku Toni Cetinski trebao biti počasni građanin Sarajeva
Mirela Džehverović, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva (Naša stranka), kazala je tokom gostovanja na TVSA, da će danas, na 36. sjednici Gradskog vijeća, najveći fokus biti na nagradama koje se dodjeljuju za 6. april.
21.02.2024. u 12:35
get url
text

Objasnila je i zašto je zastupnik Adi Škaljić iz Naše stranke predložio Tonija Cetinskog za počasnog građanina Sarajeva.

- Bila je kompletna saga. Meni je veoma žao što se to ime provlači sad već duži vremenski period. Lično smatram da nije zaslužio ovakvu vrstu provlačenja kroz medije. To je bio i razlog zašto je naš kolega Adi Škaljić predložio Tonija Cetinskog za nagradu – zbog njegovog djelovanja puno prije nego što je Toni sada imao neke istupe. Voljela bih da javnost zna da je Toni Cetinski 1996. došao tu i snimio spot za svoju pjesmu "Prah i pepeo", da je tada skrenuo pozornost na sve što se dešavalo u Sarajevu. Također je održao i prvi koncert. Toni je bio zarobljen, pa je razmijenjen kao jedan od naših vojnika. Poslije toga, od svih koncerata koje je održavao, dao je i dio za Roditeljsku kuću. Sve to što je uradio nekada u prošlosti, naš kolega Adi Škaljić smatrao je da je vrlo važno da on bude imenovan za počasnog građanina – istakla je Mirela Džehverović u razgovoru za TVSA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.