open-navfaktor-logo
search
Slučaj Gavrankapetanović
Mjesec od Konakovićeve najave da će podnijeti krivičnu protiv Rimca: Niti piše, niti se javlja
Nakon svega javnost može izvući zaključke da li je bilo kome u Trojki, uključujući i Konakovića, bilo u interesu da imenuju Gavrankapetanovića
Autor: R. F.
19.03.2024. u 17:30
get url
text
Gravrankapetanović, Konaković i Rimac
Gravrankapetanović, Konaković i Rimac
FOTO: Faktor
- Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem - obznanio je to 21. februara Elmedin Konaković za vrijeme svoga službenog putovanja u Indiji a netom po saznanju da Nediljko Rimac, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, nije saglasan s tim da se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović imenuje za generalnog direktora Kliničkog centra u Sarajevu. 
Konakovićeva objava na Facebooku
Grubo, oštro i na prvu Konaković je optuživao sve redom. Krivičnu prijavu koju je najavio podnijeti podržao je i Gavrankapetanovićev advokatski tim.  
Na pitanje Faktora da li će poduzimati daljnje pravne korake, u vidu tužbe protiv ministra Rimca, advokati su tada dodali da će vrlo rado pomoći kreiranju krivične prijave protiv "svih osoba koje je ministar Elmedin Konaković spomenuo u svom postu".
Međutim, ministar Konaković se ušutio. 
- U vezi sa vašim upitom, obavještavamo vas da je provjerama putem službene evidencije utvrđeno da zaključno sa danom 19. mart 2024. godine, nije zaprimijena navedena prijava u ovom tužilaštvu - odgovorili su Faktoru danas u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na upit da li je Konaković podnio krivičnu prijavu kako je i najavio. 
Nakon svega javnost može izvući zaključke da li je bilo kome u Trojki, uključujući i Konakovića, bilo u interesu da imenuju Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a ili su se samo služili njegovim imenom, obmanjujući glasače u političkim kampanjama. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.