open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Mještani naselja Buča Potok očajni, tvrde da im Vodovod ne želi sanirati kvar iako voda niz ulicu danima teče
Mještani sarajevskog naselja Buča Potok, tačnije ulice Bana Matea Ninoslava, mjesecima imaju problem sa vodovodnim kvarom kroz ulicu. Kako kažu, danas je sedamnaesti dan kako ulicom teče voda. Tvrde da predstavnici KJKP Vododov i kanalizacija nemaju namjeru sanirati problem.
17.10.2023. u 21:22
get url
text

Stanovnici kažu da je iza njih intenzivnih mjesec dana borbe, "milion poziva, poslanih emailova da neko od predstavnika Vodovoda pošalje terensku ekipu, dođe i sanira kvar".

- Takvo stanje gledali smo mjesec. Nakon toga dolazi jedna terenska ekipa i sanira kvar na zadovoljstvo svih stanovnika. Mjesec dana nakon sanacije na istom mjestu još veći problem. Danas ovom ulicom voda ne curi, nego jednostavno teče. Što opet govori i kada se sanacije rješavaju, ne rješavaju se da bi se problem kvalitetno riješio već da bi se zadovoljila forma i privremeno sanirao kvar. Ovakvo stanje traje već 17 dana. Ponovo stotine poziva, poslanih emailova, komšije također isto rade. Međutim voda teče duž čitave ulice.

Asfalt u ovoj ulici je u katastrofalnom stanju i bez trenutnog vodovodnog kvara. Zbog konstantnih kvarova u vodovodnim cijevima, sporog i tromog sistema saniranja, lošeg funkcionisanja ovog preduzeća imamo situaciju da je asfalt isječen na milion strana, da se asfalt podigao u velikom djelu, da zbog konstantnog protoka vode imamo rupe, razne uvale te jednu površinu koja izgleda sve osim sigurna za stanovnike - kaže Renato Adrović, stanovnik ulice Bana Matea Ninoslava.

Kako dodaje, danas je zbog ove situacije, odvijanje saobraćaja u ovoj ulici vrlo rizično.

- Prije nekoliko dana iz svega navedenog, prilikom spuštanja jednog automobila ovom saobraćajnicom zbog vode automobil je udario u zid stambene kuće, na sreću u tom momentu nije bilo prolaznika. Jučer na moje oči sličan problem, zbog nemogućnosti automobila da koči na vrijeme izbjegnuta je tragedija gdje je dijete uz božju pomoć uspjelo da se sakrije i izbjegne udar automobila- kazao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.