open-navfaktor-logo
search
Uznemirene džematlije
Muftija Fazlović: Kontinuirani su pristisci na Bošnjake i IZ u Vlasenici, nećemo dozvoliti da nas to oslabi
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović sinoć je u Hajrija džamiji u Vlasenici zajedno s džematlijama klanjao teravih-namaz, te tom prilikom poručio da su pritisci na Bošnjake u ovom gradu kontinuirani, ali da se njima neće postići cilj.
15.04.2023. u 07:47
get url
text
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović u Vlasenici
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović u Vlasenici

- Kontinuirani su pritisci na Bošnjake i Islamsku zajednicu u Vlasenici. Česti pritisci općinskih vlasti u Vlasenici uznemiravaju naše džematlije i otežavaju njihov svakodnevni život. Zahtjev načelnika Kraljevića da se, kako je kazao "smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu", pritisak je koji dolazi u ramazanu i u vrijeme kada se pripremamo da obavimo ovogodišnju dženazu šehidima Vlasenice. Nećemo dozvoliti da nas oslabe pritisci u ovom gradu i da ugroze slobodu našeg naroda - kazao je muftija Fazlović.

Naglasio je da u Bosni i Hercegovini nikome ne smiju smetati ezani i zvona koji su simboli vjerske slobode pripadnika različitih religija.

- Stojimo čvrsto uz džematlije i Medžlis Islamske zajednice Vlasenica. Bošnjacima se mora osigurati miran i dostojanstven život u ovome gradu i netrpeljivost koja dolazi od lokalne vlasti mora prestati - jasno je poručio muftija tuzlanski dr. Vahid ef. Fazlović.

Načelnik Opštine Vlasenica Mićo Kraljević službeno je zatražio od MIZ Vlasenica da se smanji jačina zvuka  ezana, ističući kako je to zahtjev velikog broja nezadovoljnih građana Vlasenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.