open-navfaktor-logo
search
Obaviješteni i nadležni
Muftijstvo sarajevsko: Na Facebooku su lažni profili muftije Nedžada Grabusa
Muftijstvo sarajevsko danas je izdalo saopćenje povodom pojave lažnih profila na društvenim mrežama, koji se dovode u vezu s imenom i pozicijom muftije sarajevskog prof. dr. Nedžadom Grabusom.
22.03.2023. u 11:51
get url
text

- Želimo vas obavijestiti da su na društvenoj mreži Facebook napravljeni lažni profili koji se dovode u vezu sa imenom i pozicijom muftije sarajevskog prof. dr. Nedžada Grabusa. Na profilima se nalazi lažni identitet muftije Grabusa, kao i lažne objave koje se pripisuju njemu. Ovim putem želimo naglasiti da muftija sarajevski dr. Nedžad Grabus nema nikakve veze s ovim profilom i da je u pitanju čista obmana javnosti - saopćilo je Muftijstvo sarajevsko.

Kao javna ličnost, dodaju, muftija Grabus je vrlo oprezan u korištenju društvenih mreža i ne posjeduje lične niti službene profile na Facebook platformi.

- Obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje da je riječ o lažnim profilima. Mufijstvo sarajevsko je obavijestilo nadležne institucije i organe o navedenom, te očekujemo da će oni u što kraćem roku biti uklonjeni. Ukoliko primijetite sličan slučaj, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo zajedno riješili ovaj problem. Hvala na razumijevanju - navodi se u saopćenju Muftijstva sarajevskog. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.