open-navfaktor-logo
search
Natourale
Na festivalu u Njemačkoj: Robert Dacešin ponovo osvojio nagradu za video o Bosni i Hercegovini
Nakon osvojene prve nagrade Međunarodnog komiteta turustičkih filmova CIFFT, video rađen na temu: "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu", autora Roberta Dacešina, dobio je još jedno vrijedno priznanje.
07.12.2022. u 19:51
get url
text

Njemački festival posvećen prirodi i turizmu Natourale, izabrao je Robertov video među najbolje u konkurenciji većoj od 500 videa.

VEZANI TEKST - Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu

- Šta reći osim da sam mnogo ponosan i zahvalan svima koji su glasali za video. Ali, ono što želim da vi svi znate je da iza mojih videa stoji jedan sjajan momak koji ih montira i bez kojeg ništa ovo ne bi bilo. On se zove Milan Banjac i ako vam se dopada kako izgledaju moja videa, znajte da on igra veliku ulogu u tome. Još od kako smo juna 2020. godine uradili prvi video o Trebinju radimo zajedno, u ove dvije i po godine, izbacili smo više od 100 videa iz više od 30 zemalja, što vjerujte nije bilo lako. Samo on i ja znamo koliko truda stoji iza svakog videa, te koliko sitnica koje vjerovatno niko ne primijeti, a na koje mi nekada izgubimo sate. Počeli smo sa željom da putovanja na koja idem, detaljnije predstavim vama, a kroz sav ovaj rad postali smo i dobri prijatelji koji će ovu priču gurati ako Bog da još mnogo godina. I da. Ukoliko ste firma kojoj treba dobar montažer, zaboravite Milana. Milan je zauzet. Zaboravite sav ovaj tekst koji ste maloprije pročitali. Ja ne znam ništa o njemu. Zovite Marka umjesto toga. Ili Peru. Neko od njih će vam pomoći. A ako niste firma kojoj treba montažer i ovdje ste samo informativno, Milan je super lik i kako ga mi zovemo Bog montaže - napisao je Robert na svom Facebook profilu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.