open-navfaktor-logo
search
Traži se nadoknada
Načelnik Grujičić tuži 21 osobu u Srebrenici za zloupotrebu donacije Saudijskog fonda
Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić podnio je tužbe protiv korisnika koji su zloupotrijebili donaciju Saudijskog fonda za razvoj u poljoprivrednoj mehanizaciji. 
26.04.2022. u 11:37
get url
text

Stručni saradnik za pravno postupanje Zekerijah Hadžić potvrdio je da je komisija koja je bila zadužena za monotoring, utvrdila da poljoprivredne mašine koju su kao donociju dobili od Saudijskog fonda nije zadržala 21 osoba te je protiv njih u toku pravna procedura.

- Nakon izvještaja komisije, podneseni su zahtjevi za tužbe. Bitno je napomenuti da su korisnici propustili bitnu stvar, to jeste, nisu čitali potpisani ugovor u kojem stoji da se mehanizacija dodjeljuje na korištenje. Protiv osoba kod kojih nije zatečena mehanizacija podnesena je tužba za nadoknadu sredstava - naveo je Hadžić.

Dodaje da je sud već za jedanaest predmeta donio prvostepene, a za dva predmeta drugostepenu presudu.

- Mi smo već proslijedili posljednju opomenu za uplatu za šest korisnika, a kasnije ćemo da postupimo onako kako zakon propisuje. Da je ranije ovo rađeno, ne bi bilo zloupotreba, ali nikad nije kasno da se zloupotrebama stane u kraj - ističe Hadžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.