open-navfaktor-logo
search
Šta su uradili
Nakon brojnih pitanja u javnosti: Dom zdravlja KS se oglasio o smrti Pašagića i Gogića
Nakon što se u javnosti pojavila informacija o smrti Sejfudina Gogića iz sarajevskog naselja Briješće, koji je preminuo od koronavirusa u svojoj porodičnoj kući, saopćenjem za javnost oglasili su se iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. 
06.04.2020. u 22:57
get url
text

Također, nakon što je supruga epidemiologa Šefika Pašagića u medijima ustvrdila kako je njen suprug žrtva zdravstvenog sistema, Dom zdravlja, za koji je između ostalog, tvrdila da nije pomogao adekvatno njenom suprugu, oglasio se i o toj smrti. 

Kako su naveli u saopćenju, u vezi sa smrću Sejfudina Gogića iz Briješća urađeni svi potrebni algoritmi u smislu ljekarskog postupanja u datim okolnostima.

- Sejfudinu Gogiću ustanovljeno je febrilno stanje, nakon čega su urađeni laboratorijski nalazi i RTG pluća, te na osnovu navedene anamneze, propisana je odgovarajuća terapija. Gogić je prema algoritmu testiran na COVID-19, pri čemu je bio rezultat pozitivan - navodi se u saopćenju ove ustanove.

Dodaje se dalje da je u toku intervencije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS pacijent, nažalost, preminuo.

- Za drugi nesretni slučaj u kojem je preminuo dr. Šefik Pašagić, menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo uvidom u medicinsku dokumentaciju ustanovio je da se pacijent javio 31. marta, potom 1. aprila, nakon čega je upućen na dalju kliničku obradu uz poštovanje algoritma u vezi sa postupajućom situacijom. Ovim putem menadžment JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo porodicama preminulih izražava iskreno saučešće - navodi se u saopćenju JU Dom zdravlja KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.