open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
Naša stranka: Dodiku bi referendum bio posljednji politički potez
U izjavi Milorada Dodika da će za godinu-dvije predložiti referendum makar mu to bio i posljednji čin, ključni je upravo ovaj zadnji dio, kaže se u saopćenju Naše stranke.
10.03.2021. u 18:05
get url
text

Slutnja te mogućnosti je više nego opravdana, referendum bi mu bio posljednji politički potez, a možda bi značio i ukidanje Republike Srpske, ocijenila je danas Naša stranka istup predsjednika SNSD-a i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na sjednici Narodne skupštine RS.

U Našoj stranci vjeruju da je toga svjestan i Dodik te da je ta izjava u službi zadržavanja politike van opsega problema koji tište građane, a to su zdravstvene i ekonomske posljedice pandemije, demografska i migrantska kriza te brojni drugi.

- Ti problemi i jesu toliko duboki, između ostalog, i zbog toga jer je ključna riječ njegove politike zadnjih decenija referendum. Ona je potrošena od silne upotrebe i niko je se ne boji, ali što je još važnije niko joj se i ne raduje jer svi znaju da bi bilo kakva akcija na realizaciji te priče donijela samo gore po Republiku Srpsku i njene građane - navodi se u saopćenju Naše stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.