open-navfaktor-logo
search
Nakon Ivane Marić
Nastavlja se nagrađivanje podobnih analitičara: Enver Kazaz u Nadzornom odboru TVSA
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu i "nezavisnog" političkog analitičara Envera Kazaza u Nadzorni odbor Televizije Kantona Sarajevo (TVSA).
25.05.2021. u 13:40
get url
text

Osim Kazaza, za članove Nadzornog odbora imenovani su Avdija Hasanović i Vedran Fajković, stoji na stranici Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS. 

Nezadovoljstvo ovim imenovanjem iskazao je zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, koji je na svom Facebook profilu ovo objasnio kao "nastavak imenovanja pristrasnih političkih analitičara", poredeći ovo sa imenovanjem Ivane Marić za predsjednicu Nadzornog odbora Kamenog teatra.

- Nakon kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu i njenog imenovanja u upravljačke strukture Kamernog teatra, još jedan "nezavisni analitičar" je postao kadrovsko rješenje sarajevske trojke. Naime, Enver Kazaz imenovan je u Nadzorni odbor TVSA!

Spomenuti dvojac smo, godinama unazad, često mogli gledati u medijima kako iz pozicije "objektivnosti" komentarišu političke prilike i u pravilu imaju rigidan stav samo spram jedne političke stranke. Tada sam tvrdio da oni nisu analitičari, nego da su aktivisti, ali M:Tel Vlada me stigla demantovati i dokazati da nisu samo aktivisti, nego i kadrovi trojke. Legitimno, samo se nadam da će mediji, ubuduće, uzeti u obzir ovu činjenicu, pa će ih prilikom njihovih nastupa tako i potpisivati - napisao je Zahiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.