open-navfaktor-logo
search
Upriličeno i druženje
Nekoliko hiljada biciklista na Devetoj tuzlanskoj biciklijadi
Poslije prošlogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa Biciklistički klub Tuzla je danas organizovao Devetu tuzlansku biciklijadu koja je okupila nekoliko hiljada učesnika.
05.09.2021. u 14:14
get url
text

Najprije su vožnju imali najmlađi, a onda i svi oni koji su bili spremni da pređu dionicu dugu 14,4 kilometara.

- Konačno smo, nakon godine pauze, uspjeli organizovati biciklijadu. Mnogi su poželili da voze bicikl, bila je velika želja i veliko interesovanje svih naših učesnika - kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla.

Prema slobodnim procjenama, ovogodišnja biciklijada je okupila najveći broj učesnika, a cilj je promocija zdravog načina života.

- Želimo omasoviti biciklizam u našem gradu, odnosno želimo da što više građana koriste bicikl kao alternativno prijevozno sredstvo i što više da skrenemo pažnju nadležnim organima da su nam potrebne biciklističke staze i naravno da građani svakodnevno koriste bicikl za odlazak posao i nazad te da se na taj način smanji upotreba automobila - kaže Jusić.

Učesnici tuzlanske biciklijade bili su oduševljeni organizacijom, a na platou robne kuće Tuzlanka upriličeno je druženje i podjela nagrada nakon što je završena vožnja.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.