open-navfaktor-logo
search
Upozorenje ili prijetnja
Nešić: U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović zavađaju sa osam miliona Srba i četiri miliona Hrvata
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić reagovao je na današnju odluku Predsjedništva BiH kojom su usvojeni zaključci koji se tiču eskalacije napada organa entiteta Republika Srpska na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države BiH.
18.07.2023. u 19:24
get url
text

VEZANI TEKST - Predsjedništvo usvojilo prijedlog zaključaka povodom napada organa entiteta RS na ustavni poredak BiH

- Današnja vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je preglasana Željka Cvijanović pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i RS u centralizovanoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite. Bošnjački članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić zlupotrijebili su svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja.

- Sreća pa o RS-u nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić. Jedino što im uspjeva jeste da bošnjački narod izoluju i svađaju, praveći od FBiH geto. U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam miliona Srba u regionu i četiri miliona Hrvata. To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama RS-u - oni sankcionišu narod koji predstavljaju - ocijenio je Nešić, a njegovo prebrojavanje naroda može se shvatiti kao neka vrsta upozorenja ili čak prijetnje.

On napominje da se čak i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu.

- Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH. Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci, to je sve manje BiH - poručio je Nešić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.