open-navfaktor-logo
search
Bez imena i fotografija
Ni Dodikov RTRS, ni opoziciji naklonjeni BN, ne smatraju napad na povratnike previše bitnim
Mediji u entitetu Republika Srpska nisu posvetili naročitu pažnju slučaju premlaćivanja i pljačkanja starijeg bračnog para, povratnika, Ajše i Fadila Memiševića. 
25.03.2023. u 13:13
get url
text

Memiševići su pretučeni i opljačkani u svom domu u selu Omeragići kod Višegrada prvog dana ramazana. 

Mediji čije redakcije su u entitetu Republika Srpska ovom brutalnom premlaćivanju dvoje staraca ne pridaju naročitu pažnju. Naprotiv, stiče se dojam da cijeli slučaj pokušavaju minimizirati navodeći isključivo inicijale pretučenih i ne ne navodeći da se radi o povratnicima bošnjačke nacionalnosti, uz to starijim ljudima. 

Iako su fotografije od batina unakaženih Ajše i Fadila preplavile brojne medije u drugom entitetu, Federaciji, kao i društvene mreže, mediji u RS-u ih nisu objavili. 

Tako RTRS, koji je pod kontrolom Milorada Dodika i njegovog SNSD-a te RTVBN, koji je naklonjen opoziciji u RS-u, prenose istovijetan tekst novinske agencije SRNA. Bez imena, bez navođenja da se radi o povratnicima i starijim ljudima. 

 

Portali poput Srpskainfo donose nešto više detalja, tačnije objavili su imena i izjave rođaka ovog bračnog para koji je govorio o napadu na povratnike. Na ovom portalu to je udarna vijest.

Portal Buka dao je potpunu informaciju, objavljujući imena, fotografije i navodeći da se radi o povratnicima. Glas Srpske je među medijima koji su objavili imena napadnutih, kao i reakcije zvaničnika, među kojima i Ćamila Durakovića, potpredsjednika RS-a, dok Nezavisne novine prenose identičnu SRNA-inu vijest kao i BN i RTRS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.