open-navfaktor-logo
search
Projekti
Nijedno dijete bez paketića: Udruženje "Ruku na srce" izmamilo 4.000 dječijh osmijeha
Udruženje "Ruku na srce" danas je u Sportskoj dvorani "Goran Čengić" u Sarajevu manifestacijom "Nijedno dijete bez paketića" započelo završnicu istoimenog projekta.
23.12.2023. u 14:05
get url
text

U okviru ovog projekta danas i tokom narednih dana novogodišnjim paketićima bit će obradovano 4.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Osim podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu "Atelje za Prepravljanje Bajki i Izmišljanje Legendi" koju su pripremili volonteri Udruženja. Djeca su se nakon predstave mogla družiti sa omiljenim likovima iz bajki i Djeda Mrazom, te se zabaviti uz kreativne radionice. Na realizaciji projekta u protekla tri mjeseca radilo je više od stotinu mladih ljudi, većinom studenata i srednjoškolaca.

Naglašavajući činjenicu da se projekat realizuje već trinaestu godinu zaredom, predsjednica Udruženja "Ruku na Srce", Hana Hodžić, poručila je:

- Biti dijelom ove priče koja ima za cilj obradovati naše najmlađe stvara neopisiv osjećaj sreće, ljubavi i ponosa.

Podsjetila je da samo uz veliki broja donatora i volontera, kao i uz podršku medija, mogu pričati ovako velike i lijepe priče, te da su zbog toga mnogo zahvalni svima koji učestvuju u akcijama Udruženja "Ruku na srce".

- Divno je sve što Udruženje radi za nas i našu djecu. Beskrajno smo zahvalni na radosti koju osjećaju naša djeca kada dobiju novogodišnji paketić, to nam puno znači - poručio je jedan od roditelja, saopćilo je Udruženje.

Udruženje će, u sklopu ovogodišnjeg projekta "Nijedno dijete bez paketića", obradovati djecu uzrasta do 12 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo, te djecu iz Udruženja "Samostalan korak" iz Sarajeva, Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom iz Sarajeva, Udruženja Roma Jačanje-Zuralipe Žepče, JU OŠ Prača, Udruženja "Kriva rijeka" iz Olova, JU OŠ "Grivice" Banovići, Udruženja osoba oboljelih od multiplaskleroze iz Sarajeva, Centra za slušnu i govorni rehabilitaciju Sarajevo, Udruženja "Slatki svijet" Bugojno, Centra za socijalni rad Breza, Crvenog križa Maglaj, Udruženja građana "Ternipe Romano" Bosanska Gradiška, Udruženja za pomoć bolesnima "Život" iz Sarajeva, Osnovne škole "Srednje" Ilijaš, Druge osnovne škole Bosanska Krupa, Centra za djecu bez roditeljskog staranja "Duga" iz Kulen Vakufa, Udruženja "Nova Vita" Sarajevo, Osnovnih škola "Hasan Turčalo Brzi" i "Fahrudin Fahro Beščlija" iz Goražda, Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin iz Bijeljine, Osnovne škole "Živinice Gornje", Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" iz Sarajeva, Izbjegličkog kampa Ušivak, Sigurne kuće u Sarajevu, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva, Osnovne škole "Rovna" iz Bugojna, kao i djecu iz Kamenice, Križevaca, Liplja, Snagova, Diviča, Kula grada i Srebrenice.

Ovogodišnju realizaciju projekta "Nijedno dijete bez paketića" pomogli su mnogi građani kao i mediji stalnom promocijom projekta. Realizacija ne bi bila moguća ni bez brojnih osnovnih i srednjih škola, vrtića, asocijacija studenata različitih fakulteta kao i mnogih kompanija, udruženja i sportskih kolektiva koji su prepoznali toplinu ove zimske priče.

Najveću zahvalnost organizatori iskazuju zlatnim i srebrenim sponzorima, koji su omogućili dostizanje brojke od 4.000 paketića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.