open-navfaktor-logo
search
Sada je i zvanično
NIP-ovci potvrdili da je propao još jedan pokušaj opoziva načelnika, krive Mandića za opstrukcije
Propao je i drugi pokušaj održavanja referendum za opoziv načelnika Općine Centar Srđana Mandića (Naša stranka) koji je trebao biti održan 22. oktobra. Informaciju su, putem društevnih mreža, u javnost poslali vijećnici koji su izglasali opoziv načelnika.
13.10.2023. u 12:00
get url
text

VEZANI TEKST - Opstrukcija Mandića ili kapitulacija NiP-a: Hoće li biti referenduma za opoziv načelnika Centra?

- I ovaj put referendum je propao jer glasački listići nisu osigurani na vrijeme. Tome svemu, prije svega, kumovala je isključivo opstrukcija načelnika koji je preko službi uradio sve kako se referendum ne bi održao.

Poništavao je preraspodjelu sredstava, zabranjivao službenicima da prisustvuju i daju podršku radu Komisije, a time i samom procesu provođenja referenduma- poručili su.

Naveli su i da je neistina je da je NiP zajedno sa SDA izglasao opoziv, "to je vrlo lako provjerljiv podatak".

- Dovoljno je samo otići na službeni YouTube kanal Općine Centar i pogledati sjednicu i glasanje za opoziv - poručuju vijećnici.

Nezvanično, za ponedjeljak je planirana i press - konferencija na kojoj bi trebao biti objavljen novi datum referenduma. Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo (NiP) koji bi trebao dati odgovore, odlučio je ovih dana eskivirati novinare.

VEZANI TEKST -  Mandić optužuje vijećnike NiP-a: Govorili su da sam pijanica i neradnik, a jedina istina je...

Hoće li za vijećnike NiP-a biti treća sreća u pokušaju da se "riješe" Mandića ili će od referenduma konačno i odustati, pokazat će naredne sedmice.

Onima koji Mandiću žele vidjeti leđa vrijeme je sada najveći problem. Postavlja se pitanje hoće li vijećnici uspjeti provesti novi referendum do kraja godine, budući da referendum nije moguće održati u izbornoj 2024. godini.  

Podsjetimo, referendum je prvo bio zakazan za 17. septembar. I tada su iz NiP-a optužili Mandića za opstrukcije u kašnjenju sprovođenja referenduma te je za novi datum izabran 22. oktobar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.