open-navfaktor-logo
search
Nakon smjene
NO Toplana Sarajevo donio odluku da Zornić ostane raditi u preduzeću, radnici negoduju
Radnici negoduju zbog Zornićevog daljnjeg angažmana u Toplanama
21.10.2019. u 11:12
get url
text

Enver Zornić prošle je sedmice razriješen dužnosti direktora u Toplanama Sarajevo, a na poziciju vršioca dužnosti direktora imenovan je Berin Alagić na period do tri mjeseca. Nakon toga će Nadzorni odbor, u skladu sa zakonom i statutom, raspisati javni konkurs za ovu funkciju. 

Istovremeno Alagića je Nadzorni odbor zadužio da Zornića rasporedi na radno mjesto u Topanama koje odgovara njegovoj stručnoj spremi, a u skladu sa zakonom i propisima Toplana. 

Međutim, radnici negoduju zbog Zornićevog daljnjeg angažmana u Toplanama. Neki od njih javili su se našoj redakciji ističući kako je, prema njihovom mišljenju, Zornić u kratkom periodu povukao niz poteza koji su njima sporni. Između ostalog, smatraju problematičnim i zapošljavanje većeg broja novih radnika, a za šta su Toplane dobile saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo na čijem je čelu Srđan Mandić (Naša stranka). Problematičnim smatraju i stimulacije koje su navodno dobili neki od uposlenika Toplana za vrijeme Zornićevog kratkog direktorovanja. 

Istovremeno, Zornić je ranije najavljivao tužbe u slučaju njegove smjene. Radnici koji su nas kontaktirali mišljenja su da će Zornić dobiti odštetu zbog smjene sa direktorske pozicije te da će istovremeno ostati uposlenik Toplana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.