open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Nova godina kuca na vratima: Dubioza kolektiv u Sarajevu, Bebek u Mostaru, ko pjeva u Beogradu i Zagrebu
Gradovi širom naše zemlje uveliko se pripremaju za javne dočeke Nove godine.
13.12.2022. u 08:32
get url
text

Građane glavnog grada naše zemlje i njegove goste u 2023. godinu uvest će popularna Dubioza kolektiv. Grad Sarajevo će u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo za doček Nove godine izdvojiti 350.000 KM plus PDV.

U ovaj iznos, pored nastupa Dubioze kolektiv, uključena je i produkcija, vatromet, bina i ostali propratni troškovi, a koncert će biti održan ispred Vječne vatre.

Mostarce će u novogodišnjoj noći zabavljati Željko Bebek.

Bogat zabavni program u decembru, ali i za Novu godinu bit će organiziran i u Tuzli. Na centralnom gradskom dočeku nastupit će Zabranjeno pušenje, a prije njih atmosferu će zagrijati bend Big Brothers i Adi Šoše sa bendom koji predvodi Amil Lojo.

Grad Banja Luka izdvojio je više od 100.000 KM za novogodišnju proslavu na kojoj će nastupiti Legende i Goca Tržan. U Zenici za najluđu noć gostuju Divanhana, Amel Ćurić i njegova supruga Jelena Čabarkapa. Zimska i novogodišnja zabava neće nedostajati ni u Bihaću, gdje će 13. decembra zvanično biti otvoren zimski festival Winter Park, a sve Bišćane u novogodišnjoj noći zabavljat će Tijana Dapčević.

U Brčko distriktu, pored manifestacije Čari zime, organizovan je i koncert grupe Galija, koja će građane na trgu zabavljati u novogodišnjoj noći.

Građanke i građani Bijeljine će na gradskom trgu plesati uz hitove grupe Kerber. Trebinje će 30. decembra ugostiti Borisa Režaka, a za novogodišnju noć Peđu Jovanovića.

I gradovi širom regiona pripremaju bogate i zanimljive novogodišnje proslave, a među najboljim i ove godine bit će Budva.

Konstrakta i Gibonni nastupat će u ovom crnogorskom gradu, a spektakl se nastavlja sutradan, kada će publiku zabavljati Dino Merlin, Sara Jo i Senidah.

U Kotoru u Crnoj Gori koncert je zakazao Zdravko Čolić, Pips, Chips & Videoclips u Zagrebu, Severina u Splitu, u Dubrovniku Petar Grašo, Crvena jabuka u Osijeku, Nina Badrić u Puli, Tony Cetinski i Atomsko sklonište u Rovinju, Željko Joksimović u Beogradu...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.