open-navfaktor-logo
search
Preko tri sprata
Novi transparent na SPO "15. maj": Pobrojana imena onih koje kupci smatraju odgovornima
Na Stambeno-poslovnom objektu (SPO) "15. maj", koji se na Brčanskoj Malti u Tuzli gradi od 2007. godine, postavljen je novi veliki transparent na kojem su imena onih koje kupci nekretnina drže odgovornima za svoje probleme.
17.09.2020. u 22:05
get url
text

- Odgovorni za agoniju kupaca SPO "15. maj": Enver Bijedić, Jasmin Imamović, Salih Šabović, Burhan Šabović, Tomislav Ljubić, Ćezim Serhatlić, Gradsko vijeće, Upravni i Nadzorni odbor Direkcije, Jasminka Šehić. Kako možete mirno spavati, mi ne spavamo - poruka je na velikom transparanetu koji dužinom pokriva tri sparata još uvijek nedovršene zgrade.

Ovaj objekat je trebao biti završen još 2009. godine, ali još uvijek nije useljiv. Zgradu su gradili Direkcija za izgradnju Tuzla, koje je u većinskom vlasništvu Grada, i građevinska kompanija "Giprom". Kupci nekretnina svoje stanove platili su više od 10 miliona maraka, ali u njih još ne mogu useliti.

Zgrada još nije prošla tehnički prijem, što piše na jednom od starih tranasparenata, a uravo to je preduslov za upotrebnu dozvolu. Do sada je 13 kupaca umrlo, a da nisu dočekali useljenje u stan koji su platili.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.