open-navfaktor-logo
search
Mala kula na Grdonju
Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Počast za 317 pripadnika poginulih u odbrani Sarajeva
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je na spomen-obilježju Mala kula na Grdonju prisustvovao obilježavanju 31. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH, odavajući tako počast svim pripadnicima ove brigade koji su život položili u akcijama vođenim za odbranu grada Sarajevo.
17.02.2024. u 20:37
get url
text

Članovi porodica, prijatelji i saborci prethodno su na šehidskim mezarjima položili cvijeće, te kroz sportske aktivnosti odali počast poginulim.

Kako je poručeno s današnjeg obilježavanja, bitno je podsjećati i opominjati, za bolju budućnost naših naraštaja.

- Ono što nisu uspjeli uraditi devedesetih jeste da unište našu volju za životom i naš bosanski duh. U tome leži naša snaga. Obilježavanjem ovakvih datuma pamtimo i ne zaboravljamo naše heroje, koji su nas zadužili da nastavimo dalje. Mir i stabilnost prioritet su svih nas. Ponosni smo što su imena naših branilaca časna, i kao takve ih pamtimo - poruka je s današnjeg obilježavanja.

U redovima 105. motorizovane brigade nalazilo se oko 7.000 boraca, od kojih je 317 poginulo, a 2.000 ranjeno. Prisutni su, također, ovaj dan iskoristili da obiđu Muzej 105. motorizovane brigade, smješten u neposrednoj blizini spomen-obilježja Mala kula, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.