open-navfaktor-logo
search
Sjećanje na 21. juli 1993.
Obilježeno 30 godina od zatvaranja Bošnjaka na području Livna
Povodom obilježavanja 21. jula dana logoraša Livna i 30 godina od zatvaranja Bošnjaka na području grada Livna danas su organizirane brojne aktivnosti, saopćeno je iz Udruženja logoraša 21. juli.
22.07.2023. u 22:07
get url
text
Udruženje logoraša, Livno
Udruženje logoraša, Livno

Održana je skupština Udruženja logoraša Livna u prostorijama BZK Preporod Livno kako bi se evocirale uspomene na ono što su doživjeli i preživjeli na današnji dan 1993. godine, te u periodu nakon toga.

- Poruka sa današnjeg skupa je da su sjećanja bolna, ali se ne smiju zaboraviti i moraju se zabilježiti, te je potrebno da gradimo daljnji suživot na ovim područjima i uzajamno poštujemo žrtve, sa nadom da se ovi događaji nikada neće ponoviti.

U organizaciji Kongresa Bošnjaka svijeta u saradnji sa BZK Preporod Livno i udruženjima 21.juli Livno i Patriotska Liga Livno, MDD Merhamet Livno i predstavnicima vjerskog, kulturnog i političkog života regije Livno u prostorijama BZK Preporod Livno organiziran je okrugli sto na temu položaja Bošnjaka u Kantonu 10 i uspostavljanju boljih veza između Bošnjaka u inostranstvu i Bosni i Hercegovini - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.