open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Očekuju se hiljade budžetlija iz RS-a: Sutra u podne veliki protest u Banjoj Luci
Zaposleni u javnom sektoru u RS-u okupit će se sutra u podne na protestima u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci, a očekuje se dolazak hiljada radnika iz šest granskih sindikata.
28.09.2023. u 13:58
get url
text

Povorka će se kasnije uputiti ka Trgu Krajine, precizirano je danas iz Sindikata uprave RS-a.

Kako je ranije istakao predsjednik Sindikata uprave RS-a Božo Marić, protest se organizuje zbog "prevare 55.000 zaposlenih" i neispunjavanja sporazuma o povećanju plaća koji je definisan sa Vladom RS-a.

Budžetlije su nezadovoljne i zbog nezaključivanja Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u lokalnim zajednicama i kolektivnog ugovora za zaposlene u javnim službama, zatim zbog neuplaćenih doprinosa u zdravstvu, te milion prekovremenih, a neplaćenih sati policajcima.

Protest se organizuje pod sloganom "Nema predaje, istrajati se mora".

- Sindikat uprave, Sindikat radnika unutrašnjih poslova, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske i Sindikat pravosuđa organizuju proteste povodom nepovećanja plaća u skladu sa potpisanim sporazumom i drugim nagomilanim problemima - najavljeno je danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.