open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Zenica
Odbijen prijedlog Tužilaštva ZDK: Fuadu Kasumoviću ukinute mjere zabrane
Kantonalni sud u Zenici danas je odbio prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane zeničkom gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini, bivšem predsjedniku Nadzornog odbora JKP "Zenicatrans-prijevoz putnika".
27.12.2021. u 16:52
get url
text

- Kantonalni sud u Zenici, dana 27.12.2021. godine u krivičnom predmetu broj: 04 0 K 012115 21 Kpp 23, odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane, donio je rješenje kojim se prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane osumnjičenima K. F. i D. V., odbija kao neosnovan - saopćeno je iz Kantonalnog suda.

Podsjetimo, Kasumovića i Drinu, sa još devet osoba, u akciji kodnog imena "Zenicatrans", uhapsili su 1. decembra pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega im je bio određen jednomjesečni pritvor, koji je ukinut 10 dana kasnije.

VEZANI TEKST - Kantonalni sud Zenica ukinuo pritvor Fuadu Kasumoviću i Vahdetu Drini

Kasumović i Drino pušteni su nakon što je postupajuća tužiteljica Tužilaštva ZDK ispitala i preostalih 11 svjedoka te prikupila sve potrebne dokaze za dokazivanje navodnih krivičnih djela u JKP "Zenicatrans-prijevoz putnika".

Sud im je tada bio odredio mjere zabrane koje su podrazumijevale zabranu sastajanja i kontaktiranja sa drugim osumnjičenima ili svjedocima, koja je podrazumijevala i zabranu prilaska na manje od 50 metara.

Nakon žalbe advokata, Sud je ovo rješenje ukinuo i predmet vratio na ponovno odlučivanje, te je danas odlučeno da se prijedlog Tužilaštva odbije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.