open-navfaktor-logo
search
Atraktivno zemljište
Odgođena deložacija u centru Banje Luke, policija legitimirala gradonačelnika i okupljene Banjalučane
Prinudno sudsko izvršenje u centru Banje Luke, na lokaciji tzv. Stare autobuske stanice, odgođeno je, a policija je legitmirala građane koji su se okupili na ovoj lokaciji, uključujući i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića.
13.04.2023. u 12:06
get url
text

Objasnili su da to rade po nalogu sudskog izvršioca kojeg okupljeni ometaju u današnjem službenom postupanju.

VEZANI TEKST - Autoprevoz očekuje preuzimanje atraktivne parcele, par stotina Banjalučana se okupilo na spornom zemljištu

Ovo zemljište je predmet spora između Gradske uprave Banja Luka i preduzeća "Autoprevoz". Deložacija bi trebalo da bude obavljena uz prisustvo pripadnika PU Banja Luka i sduskih policajaca.

Radi se o atraktivnoj parceli vrijednoj desetke miliona KM u strogom centru grada gdje se nalazi Muzej savremene umjetnosti i galerija, te veliki parking prostor. Spor oko ovog zemljišta traje od 1999. godine.

Nakon niza sudskih postupaka i presuda u korist jedne pa druge strane, banjalučko preduzeće "Autoprevoz" dobilo je pravosnažnu presudu Ustavnog suda BiH kojim se potvrđuje da je sporna parcela njihovo vlasništvo.

- Ovo je gradska imovina. Bude li se ovo produžavalo, još više ćemo se organizovati. Sudovi u RS-u su rekli da je ovo naše, a Ustavni sud BiH da nije. Znamo da moramo sjesti i pregovarati, ali imamo uslove. Ovo je težak spor – kazao je danas Stanivuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.