open-navfaktor-logo
search
Upućene zloslutne poruke
Ogrešević: Vučićeva politika nacionalne homogenizacije Srba neće donijeti ništa dobro
AUTOR: Faktor
09.06.2024. u 13:36
get url
text
Nermin Ogrešević
Nermin Ogrešević
FOTO: NES
Sa svesrpskog sabora upućene su zloslutne poruke, koje se tiču budućnosti regiona, izjavio je predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) Nermin Ogrešević, saopćeno je iz te stranke.
- Aleksandar Vučić više ne krije da vodi politiku nacionalne homogenizacije Srba s ciljem da svi Srbi žive u jednoj državi. Vučić je jučer konačno otkrio karte i priznao da je samo nastavio tamo gdje je stao Milošević sa svojom velikosrpskom politikom, koja isključuje druge i koja je proizvela patnju, krv, žrtve, genocid.
Politikom koja nije i neće donijeti ništa dobro. Tako treba shvatiti i poruke sa jučerašnjeg svesrpskog sabora u Beogradu - kazao je Ogrešević.
Dodaje da svaki od 49 usvojenih zaključaka treba pažljivo analizirati u narednom periodu.
- Čitajući ih, mnogi od nas su osjetili da će imati priliku ponovo da se bore za Bosnu i Hercegovinu. Jer, jučerašnja prijeteća dekoracija jasno nam signalizira da oni idu dalje, da nastavljaju provoditi plan stvaranja "velike Srbije", a na račun okolnih zemalja, među kojima je nezavisna i suverena Bosna i Hercegovina.
To je, uostalom, jasno iz usvojene Deklaracije, prema kojoj "majka Srbija" nema niti jedan problem. Očito problem Srbije su njeni susjedi Kosovo, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, pa i dijelom Hrvatska. "Komandant Vučić" će očito pokušati uskoro da ih rješava. Na svima nama je da budemo spremni, jer ratni doboši jučer su ponovo odjekivali Beogradom - istakao je Ogrešević.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.