open-navfaktor-logo
search
Rast prihoda
Općini Novo Sarajevo uručeno priznanje Kruna razvoja privrede BiH
Prema analitičkim podacima kompanije LRC BIS – Business Intelligence System, najveće bonitetne kuće u BiH, Općina Novo Sarajevo ispunila je sve kriterije Projekta “100 najvećih u BiH i regionu” u kategoriji srednjih općina te tim povodom dobila prestižno priznanje "Kruna razvoja privrede BiH“.
18.09.2020. u 14:19
get url
text

Na osnovu zvanične podjele prema broju stanovnika, Općina Novo Sarajevo rangirana je u kategoriju srednjih općina, a prema rezultatima na osnovu završnih finansijskih izvještaja za 2019. godinu, u protekle četiri godine ostvarila je znatan rast prihoda, rast uposlenih i rast izvoza, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Predstavnica kompanije LRC Enisa Šljuka istakla je kako je, prema podacima, na području ove općine 347 bonitetno pouzdanih kompanija. Od 100 najvećih kompanija u BiH, s područja Općine Novo Sarajevo je 38, dok 68 pripadaju tzv. brzorastućim kompanijama.

Načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je ovim opravdana i vizija Općine koja glasi da je Općina gradska zajednica u privlačnom ekološkom ambijentu sa izgrađenom infrastrukturom i prepoznatljivim dinamičnim razvojem uvjeta za ugodno življenje, obrazovanje, poslovanje i prosperitet građana svih generacija.

- Velika je čast dobiti jedno ovakvo priznanje iz oblasti privrede, pogotovo što se bazira na činjenicama i provjerivim statističkim podacima, što govori da smo do sada radili dobar posao, ali i da moramo nastaviti unapređenje povoljnog ambijenta za razvoj privrede i ekonomije kako bi Općina Novo Sarajevo bila još konkurentnija u BiH te centar znanja i ekonomije - istakao je Koldžo.

Načelnik je dodao da se za naredni period planira nastavak provođenja aktivne politike zapošljavanja, kao i otvaranje posebnog šaltera u Centru za pružanje usluga građanima kako bi se olakšalo ovjeravanje dokumenata fizičkim i pravnim licima koja dolaze s područja Općine Novo Sarajevo.                          

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.