open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara BiH
Optuženi direktor Službe za zajedničke poslove BiH zatražio ukidanje preventivne suspenzije
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će na sjednici razmatrati zahtjev Dragana Šojića, direktora Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, za ukidanje preventivne suspenzije.
26.06.2023. u 08:10
get url
text

VEZANI TEKST - Sud potvrdio optužnicu protiv Dragana Šojića, direktora Službe za zajedničke poslove BiH

Sud Bosne i Hercegovine je u januaru potvrdio optužnicu koja Šojića tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

Osim ovoga, Vijeće ministara BiH danas, među oko 50 tačaka dnevnog reda, treba razmatrati Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prva tri mjeseca 2023. godine, kao i izmjene i dopune Odluke o uvrštavanju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa BiH u Program višegodišnjih kapitalnih ulaganja za period 2011-2014. godine.

Na dnevnom redu je predložena i odluka o davanju saglasnosti na Program obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za 2023. godinu, ali i odluke kojim se odobravaju sredstva iz tekuće rezerve budžeta, i to Ministarstvu odbrane BiH za humanitarnu misiju otklanjanja posljedica zemljotresa u Republici Turskoj i Ministarstvu komunikacija i prometa BiH.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga mišljenja o izmjeni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu su i pitanja nekih imenovanja, i to čelnika Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH i Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.