open-navfaktor-logo
search
Obrazovanje odraslih
"Osnovnu andragoška obuku" uspješno završilo 15 polaznika
Kompetentnost nastavnog kadra u obrazovanju odraslih jedna je od najznačajnijih komponenti zadovoljstva polaznika i kvaliteta cjelokupnog obrazovnog procesa.
01.06.2021. u 17:36
get url
text

Zbog toga je Ustanova za obrazovanje odraslih "Nova zanimanja" iz Sarajeva u periodu od 28. januara do 29. maja 2021. godine organizovala program osposobljavanja/usavršavanja andragoških kadrova "Osnovna andragoška obuka" po javno važećem programu u trajanju od 120 nastavnih sati, propisanu Zakonom o obrazovanju odraslih Kantona Sarajevo.

- Obuku je pohađalo i uspješno završilo 15 polaznika, koji su na kraju obuke u okviru supervizije demonstrirali generička i specifična znanja, vještine i kompetencije za obrazovni rad s odraslim polaznicima. Nakon završene supervizije koju su vodili dr. Emir Avdagić i mr. Svjetlana Tubić polaznicima su uručena javno važeća uvjerenja o stručnoj osposobljenosti za rad u obrazovanju odraslih - saopćeno je iz ove Ustanove.

U saopćenju se dodaje da mnogi evropski dokumenti ukazuju na važnost unapređenja rada nastavnika u razvijanju sistema osiguranja kvaliteta u obrazovanju odraslih, te postavljanju mjera osnovnog i kontinuiranog profesionalnog razvoja kako bi se unaprijedile vještine osoba koje rade u obrazovanju odraslih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.