open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz Agencije
Otklonjen kvar na sistemu vezanom za izdavanje ličnih dokumenata
Faktor
22.03.2024. u 12:14
get url
text
Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) saopćila je danas da je njihov informacioni sistem,  koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo uspostavljen te sada u potpunosti funkcioniše bez problema.
- Pružanje usluga našim korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema, tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu. 
S obzirom na to da se radi o opremi koja je nabavljena 2012.godine, Agencija je više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nismo bili u mogućnosti da to realizujemo zbog nedostatka budžeta, što znači da nemamo adekvatan način da je zamijenimo iako se smatra zastarjelom - saopćili su iz Agencije.
Uprkos navedenim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su, kako ističu, dodatne napore da se situacija normalizuje.
Agencija tokom trajanja navedenih problema nije bila u mogućnosti osigurati kontinuitet u pružanju određenih usluga prema korisnicima, među kojima su i usluge koje se odnose na izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.