open-navfaktor-logo
search
Lukač donio rješenje
Otkriveno da je bila povezana sa narkogrupom: Milanka Erić dobila otkaz u MUP-u RS-a
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač donio je rješenje o prestanku radnog odnosa službenici Milanki Erić zbog, kako je saopćeno, "davanja netačnih i nepotpunih podataka prilikom zasnivanja radnog odnosa u MUP-u koji su od značaja za zasnivanje radnog odnosa".
29.07.2022. u 13:51
get url
text
Sjedište MUP-a RS-a
Sjedište MUP-a RS-a

Iz entitetskog MUP-a su objasnili da je ona prilikom zasnivanja radnog odnosa "svjesno dala netačne i nepotpune podatke o dosadašnjem ponašanju, navikama i sklonosti", a koje ukazuju na podobnost za obavljanje policijskih poslova, odnosno podatke koji se odnose na kontaktiranje fizičkih i pravnih lica koja se bave ili su se bavili kriminalnim aktivnostima.

Na suđenju narkogrupi iz Banje Luke, koja je osuđena 2018. godine, Erić je bila jedan od svjedoka.

U presudi toj grupi, koju je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske, nalazi se i dio iz svjedočenja Erić, koji je nedavno otkrio portal Infoveza.

- Poslije izvjesnog vremena, njena dva prijatelja (imena poznata redakciji), pitali su je da li poznaje nekog od koga može nabaviti kokain, te se ona tada sjetila jednog od optuženih. Putem Facebooka dotični joj je dao broj telefona nakon čega su se vidjeli i ispred zgrade u kojoj je ona stanovala u ulici Majke Knežopoljke u Boriku. Tom prilikom joj je rekao da može osigurati kokain za njene prijatelje i pitao ju je koliko toga želi. Tada je kontaktirala (…) koji joj je rekao da želi količinu za iznos od 100 KM, nakon čega je od optuženog drogu preuzela i predala - navodi se u dijelu presude koju je objavila Infoveza.

Iz MUP-a RS-a podvlače da njihovi pripadnici "moraju svojim ponašanjem i navikama biti primjer u društvu", te da je svako odstupanje nedopustivo i zahtijeva primjenu svih mehanizama u skladu sa zakonom.

- Naglašavamo da nijedan pripadnik MUP-a nije zaštićen i da budnim okom štitimo integritet rada, a jedan od načina je čišćenje svojih redova od nepodobnih službenika – naveli su iz MUP-a RS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.