open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Paljenjem prve svijeće započeo ovogodišnji "Advent na Stupu"
Blagoslovom adventskog vijenca i paljenjem prve svijeće u večernjim satima u subotu, 26. novembra u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup započeo je "Advent na Stupu", piše Nedjelja.ba, portal katoličkog tjednika. 
27.11.2022. u 16:21
get url
text

Manifestacija koju zajednički organiziraju spomenuta župa, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Don Ivan Trobentar i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II i ove godine okupila je nekoliko stotina posjetitelja iz Sarajeva, ali i okolnih mjesta koja gravitiraju glavnom gradu BiH.

Na početku večeri župni vikar na Stupu vlč. Marin Babić blagoslovio je adventski vijenac u prelijepo ukrašenom župnom dvorištu nakon čega je upaljena i prva svijeća.

Posjetitelji su imali uživali u dobroj muzici, za koju je zadužen bio Apokalipso bend, ali i u kuhanom vinu, čaju, domaćim rakijama i kolačima te ostalim slasticama u adventskim kućicama.

Advent na Stupu održavat će se svake subote kroz vrijeme došašća u vremenu od 18 do 23 sata te nedjeljom nakon sete mise. Ova manifestacija je humanitarnog karaktera te će prihod od prodaje različitih proizvoda biti namijenjen socijalno ugroženim članovima župe Stup, prenosi Nedjelja.ba

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.