open-navfaktor-logo
search
O aktuelnoj situaciji
Pećanac: I ministri bi trebali ići na ljekarske preglede koliko lupaju
Bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac bio je jedan od gostiju emisije Plenum, a između ostalog, osvrnuo se i na izjavu resornog ministra iz Tuzlanskog kantona da se odustalo od ljekarskih pregleda jer ih veliki broj policajaca nije prošao.
20.02.2024. u 07:57
get url
text

- Slušam ovog ministra iz Tuzle, prvo što mi je palo na pamet je da ministri trebaju ići na ljekarske preglede. Toliko lupaju i pričaju neke stvari. Šta je on doktor? Nije trebao to prešutjeti, ali nije on doktor. Policija će opet ići na ljekarske preglede. On je sebi uzeo za pravo da procijeni čitavu policiju. I zato bi ljekarsko trebalo od njega početi. Pitanje je da li bi koji ministar ostao na funkciji kad bi prava ljekarska komisija bila neutralna - poručio je Pećanac.

Naglasio je i da "smo mi napravili takav ambijent gdje smo do savršenstva doveli kolektivnu odgovornost, a gubi se individualna".

- Možemo mi sad nabrajati ko je kriv, međutim, kada dođete do imena i prezimena - tu je vrlo teško naći ko je odgovoran. Napravili smo sistem da su svi krivi, a niko nije kriv. Da počinilac ima više prava nego žrtva krivičnih djela. Nisu loši ni zakoni koje imamo, trebamo hrabre ljude koji će ih implementirati - dodao je on, prenosi FTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.